Субота
04.05.2024
05:30
Вітаю Вас Гість
RSS
 

Сайт учителя-дефектолога

Дубограй Олени Станіславівни

Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу
Новини нашої школи [18]
Цікаві події школи
Це цікаво знати... [49]
Калейдоскоп цікавої інформації

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Методичний портал

Погода

Головна » 2010 » Грудень » 5 » Горячий шоколад
17:16
Горячий шоколад
     Сьогодні наука підтверджує те, про що знали воїни Ацтеки, які перед битвою підкріплювалися напоєм з какаового порошку. Люди десятки років захоплювалися унікальними властивостями шоколаду, щоб пізніше скинути його з п’єдесталу, звинувачуючи в тому, що шоколад піднімає рівень холестерину, псує зуби, повнить і в цілому для здоров’я шкідливий. 

      Сьогодні знову ми можемо подивитись на шоколад прихильним поглядом. Найновіші дослідження виявили, що шоколад містить понад 600 субстанцій, які позитивно діють на здоров’я людини. Вони захищають від багатьох хвороб, стимулюють імунну систему, поліпшують настрій, і навіть, як виявляється, запобігають карієс.
                                                                   

                                   
Шість аргументів на користь гарячого шоколаду: 

1. Найновіші дослідження американських медичних центрів говорять, що після випивання шоколаду, слабшає активність тромбоцитів і за рахунок цього зменшується ймовірність виникнення тромбів і зменшується ризик інфаркту серця. Складові частини шоколаду забезпечують еластичність стінок кровоносних судин. Також ці складові частини нейтралізують так звану дію поганого холестерину і запобігають виникненню згустків. У зернах какао знаходяться поліфеноли, які покращують роботу вестибулярного апарату. На думку вчених, вживання щодня близько однієї третьої частини плитки чорного гіркого шоколаду вбереже від хвороб серця.

2. Під впливом шоколаду підвищується рівень антиоксидантів в крові на 20 відсотків (більше ніж дає червоне вино) – вони сповільнюють процес старіння організму. Цей ефект спостерігається однак тільки у осіб, що вживають гіркий чорний шоколад щодня.

3. Шоколад має багато складових частин, які піднімають рівень серотоніну в крові – гормону який відповідає за гарний настрій. Додає людині бадьорість і покращує його настрій. У 100 грамах гіркого шоколаду знаходиться аж 300 мграмів магнію, який надзвичайно ефективно впливає на нервову систему.

4. Дослідження, проведені групою наукових працівників з Гельсінкі, виявили, що шоколад покращує настрій майбутніх матерів і за рахунок цього позитивно впливає на розвиток плоду. Відповідно діти, у яких матері під час вагітності регулярно вживали темний шоколад, більш веселі і більш активні.

5. З числа всіх солодощів шоколад найменш небезпечний для зубів. З останніх досліджень випливає, що шоколад містить субстанції, які запобігають карієс. Відкрили цей факт японці, які працюють в даний час над новою пастою для зубів збагаченою екстрактом з кожури какао. Однак, як і всі солодощі шоколад містить вуглеводи, які раскладаючись, шкодять зубам. Але за рахунок того, що в роті шоколад залишається дуже короткий час, він менш шкідливий ніж наприклад карамельки або цукерки типу ірісок. Однак, для забезпечення цілісності зубів, після їжі необхідно ретельно чистити зуби.

6. Білий і молочний шоколад містить білок, який є одним з факторів росту і відновлення організму, а кальцій – важливий для м’язової ефективності та належного функціонування нервової системи, ферментації і згортання крові.

              Матеріал взято з сайту    http://www.liveinternet.ru/users/iryna980/post110105459/
Категорія: Це цікаво знати... | Переглядів: 787 | Додав: lenysya20104 | Теги: http://www.liveinternet.ru/showjour | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 444

Друзі сайту

  

Сайт-портфоліо 

Бігус Ірини Миколаївни

Сайт "Початківці"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0